Wednesday, 10 December 2014

Penakut kah aku ?

Hallo guys ! 
Hari ni kita nak citer sikit pasal diri kita ..
Awak baca eh ? Biar awak pun tahu serba serbi tentang kitaa :*
GEDIK JER GUNE KITA AWAK . tak kira , nak gune jugak :p
Hm , mcm nih . Kita mengaku yg kita ni penakut . Tp kan, 
kadang2 kita ta faham ttg diri kita sendiri ..
Sbb ape ? Sbb kita kadang2 berani nak cube sesuatu benda ,
dahla kalau kat highway kan , malam2 kita suka tgk kt
bhg kelapa sawit yg byk2 tuh sbb nk tgk 'benda' tuh .
What ? Teringin .
Then , kalau mcm kita dgn org penakut , dy takut gila
and kita yg cakap .. Haha , jgnlah takut sgt .
Nothing lahh .
Bila diorang jerit2 .. kita .. takde perasaan la awak . 
Hilang je perasaan takut kita tu awak..
Pelik kan ? Hm.
So ? Function kita tulis nih ?
Kita nak awak tlg kita .
Hang pi kat bhg komen , hang taip apa yg hang nak taip berdasarkan cerita aku nih .
Aku ni penakut ke macam tu ?
Tapi , klu tgk citer hantu , takut tahap gaban !
Aik ? Realiti x takut , tp kalau illusi .. TAKUT 
Ehh , pelik nye
Okehh , bye bye assalam :)

Thanks for Reading,
SAYA SAYANG AWAK :*

IHIK IHIK ii

ASSALAMUALAIKUM!
Dah , ni kira sambungan untuk yg sebelum ni .
Sape yg tabaca IHIK IHIK lg tuhh , silakan scroll scroll lg !
RUGI tau x bace :p
Hm , kalau sblm ni Nisah cerita pasal secret admirer kan ..
same jugak dgn yg nih !
Cume sblm ni kan f3 , tp yg ni f2 pulak .
Ngok ngek lah deme ni -_-' 

Eleh , kau suka kan ? 

Dok aih . 

Yela tu , kau x suke ade secret admirer !

Hehe , meme loh suko . Tp idok lah sampa curi2 gamba ore .
Ore dok suko ado yang kaco privasi ore !
Mu pehe dok ?

Huk aloh mu .. Tapi mu suko gok kee ? (kan)

Hm , yea ..ore ngaku ore suko . Tapi jange cito ore lain , deh ?

Hihi , kecek klate skali skalo xpo kee .. ?
Nilah untungnye duk asrama ..
Pelbagai dialek boleh dipelajari .
Klate , Ganu , Melaka , N9 , Kedah , Perak ,Sarawak , Penang ..
HOHO o.O
Hm , sambung deh ?
Mn nisah tau yg die tu suke nisah ? Classmate aii bgtau yuuu !
Laki pulak yg bgtau !
Malu aii tauuu :3
Haha , die minx no , fb dgn twitter .
Tekalah , Nisah bg ke x ?
Tak ? Ehh , mestilah takkkk !
Dy minx byk kali jugaklah . In the same time , dy kirim slm .
Budak tu pandai tau . Tpi dy ni ade gf ..
Batch dy jgk . Dan gf dy ni ckp , diorang ni pura2 clash je .. 
Sbb taknak disenaraikan bercouple . Tp lain pulak
yg laki ni , dy ckp diorang dh xde pape , cume pompuan tu yg 
xleh terima .. Haih , mcm2 -_-
Ponat den dengornyeee !
Minx punye minx .. Nisah still x bg ketiga2 tu ..
Last2 bile cuti , dy whatsapp Nisah !
Ha , tekejut kan ?
Rupenye ambik no kat fb ! Aiyaakk ! Bile pulak aii letak no aii kt fb ni ?
Entohlee kome ,, awok pun lupeeee ! 
Dah , sampai sini jelah . Tp , Nisah x rase betul2 pun dy suke :)
Tak payah lerr , nak layan nisah , jate2 sekalian ..
Yg dlm fb tu x habis2 dok assalamualaikum , hye and whatever tuu .. Intro nate sume tu ..
kalau x kenal aii , say bye bye to me b4 aii say berambushh to yuuuu ^^
Tapi aii takdelah kejam gitu . Aii cume tinggalkan seen kat situ. Hekss
K , tata kalian . Assalamualaikum ! :)


Thanks for Reading,

IHIK IHIK

Tajuk nampak macam gedik an?Memang !

Hye assalamualaikum semua :)
Nisah nak cerita something nih . 
Tp janji ngan kita lepas baca ni , doksah pikir2 dah :p
Hehe , malu sebenarnye nak cerita ..
Tapi Nisah anggap blog Nisah ni mcm diari Nisah dh .
Hm , Nisah tak sangka tau ada jugak secret admirer :3
Yelah , time kat sekolah rendah takde pun ..
Sampai Nisah sendiri rase yg Nisah ni x comel langsung !
NGEK LAH KAU NISAH
 Bila masuk MRSM Gerik .. tibe2 kat fb ad sorang ni gne nme anime ..
Dy slalu kacau dkt hampir smua status Nisah >.<
Geram jugak ah, Nisah mcm balas2 dgn dy .. nk gaduh dah .
Lepastu sekali adelah satu insiden ni nisah dpt tau akhirnye tu diaa . 
Budak form 3 .
Ni nisah pendekkan cerite ek ?
Lepastu kan , sejak dari tu , dy ambik lah satu spy . 
Nk tau x ? Spy dy tu sebelah kelas Nisah ! OMAIGAD
Pandai kau ek ? Pastu tanye name ayah , unit uniform , kelab dgn permainan..
Function ? Tidak diketahui :) Then , time birthday Nisah ..
Dy wish birthday .. pastu kirim salam bagai . Puihhhh~!
Bagi surat .. tapi surat tu xde papepun . Just nk minx maaf 
sbb dh nk PT3 . Huh ,
tp Nisah x balas pun surat dy . Nisah kan anti-couple sejak bayi :3
Haha 
Dh laa dy slalu dpt gambar Nisah senyap2 !
Elmi cakap , spy dy tu kan sekelas dgn Elmi ,
so dy kate .. f3 tu ade satu file yg penuh dgn gambar Nisah . Nate betul lah laki tu -_-
Igt aku suke sgt ah ?! Hah?! 
Haha , kan dah emosi .. Yelaa , kalau korang jd Nisah , mesti korang geram jugak an ? 
EEE !!! Nasib baik x report dkt mne2 cikgu !
Yelaa , ganggu privasi org !
BENCI !!!!
Nama ? X perlulahh :p
K lah , bye bye lah korang .
Haha >.< Sori2 , assalamualaikum !


Thanks for Reading,

Thursday, 4 December 2014

FaMiLy DaY

Assalamualaikum :) 
Yahh , sape yg setia kunjungi blog ni mesti faham
tentang tajuk kat atas tu kan ? ^_^
Hm , Port Dickson , Kuala Kangsar , Tasik Raban 
dan kali ni dgr cerita nk buat dkt Tanjung Malim!
Tp ayah kte atas lg dr Tg. Malim !
Woahh .. x sabar !
Kateny ade swimming pool . Ntah
Mungkin khabar angin je kut :/
Nnti Nisah upload kenangan kat sne dlm Instagram yow !
Instagram Nisah boleh laa anda rajin2kn tgk dkt box kecik tuh ^^
Tarikh Family Day 'Ipoh Family'
ni 12,13,14 Disember .
Hm , just around the corner :D
Bye , Assalam !


Thanks for Reading,

Friday, 21 November 2014

New College , New Friends :)

Assalamualaikum guys :)
Holla , after a long break for me to update mah blog,
Nahh , today I wanna share about my new college.
After I got my UPSR result, I entered SMK Raja Chulan school.
But only for a month I think. Then I got an offer to MRSM Gerik !
Alhamdulillah . My registration date is on 3rd February. Woahh 
very happy ! I cannot wait to start my daily life there!
My brother also school there 2 years ago . Mior Ahmad Azam . 
But now he is in MRSM Parit. IGCSE student >.< 
Hm , I entered Alphard 1 class, third generation !
New class for 2012. Erm , But now , Disember..
I got an information from a teacher that made a status about
new names for our classes for next year,2015 ..
My class name would be , Melbourne ! Not Alphard anymore >_<
Wahh , can't wait to start school next year ! 
Bye , bye !

Thanks for Reading,

Sunday, 23 March 2014

Result UPSR

Assalamualaikum :)
WAAAAAHHHH ! BERBULAN-BULAN X POST !
JENUH LAP HABUK KAT SHARE WITH YOU NI !
Hahaha ! Dah tau msuk mne pun .. Alhamdulillah ..
Nisah dapat 5A UPSR . Syukur sangat2 ! Syukran Ya Allah .
Okayy ,jumpa dlm tajuk seterusnya !

Thanks for Reading,

Wednesday, 23 October 2013

Keputusan TRIAL UPSR

Assalamualaikum pembuka bicara,
Sudah lama kita tak bersua muka,
Dalam setahun jugaklah kan ?
Ya Allah,rindunya Nisah kat korangggggg !
Oh ya! Trial UPSR dh lepas,UPSR pun dh lepas tau ??
Trial UPSR Nisah dapat,jeng jeng jeng !
Alhamdulillah,x bangge.. Bersyukur :)
Dapat 5A,,
UPSR mungkin dlm bulan November kot ..
InsyaAllah nanti Nisah bgtau berape Nisah dapat yeeerrr !
Hm .. Nk msuk MRSM Parit atau SBP Tunku Kurshiah ..
Okayy tak ? Okayy tak ?
Hm., doakanlah Nisah dapat 5A UPSR ye !

Thanks for Reading,

Wednesday, 26 December 2012

:') Kenangan Yang Terindah :')

Isk ;')
Family Day Tasik Raban :D
Faham ? Ada faham ?
Hehee .. 

Assalamualaikum :)
Korang tahu tak ? Ada baca post kat bawah tak ? 
Takde ye ? Okey,xpe:)
--------> Sambung bace pleaze !

Thanks.

22 Disember hingga 24 Disember sudah berakhir :'(((((
Rindu sesangat saudara mara !
Kali ni,,dorm nye memang MASYUUUK !! 
Ade 'aircond' ! Ade tv lagi tuh ! 
Aircond setiap bilik .. 
Dorm perempuan di dorm 2 !
Kat setiap dorm ade 4 bilik .
Satu bilik ada 3 katil .. 
1 yg ade tangga tuh ,.lupelah,serious!Double eh?,. satu lagi single !
Dalam aktiviti telematch ,, Nisah suke game lari dalam guni ,,susun cawan ngan baling belon!
Penutup acara telematch,tarik tali! Semua kena masuk ! Kecuali keluarga yg bru dpat anak.. (Baru kahwin) Ayah saya pun x masuk sbb sakit kaki .. Kesian .. :(( Diabetis .. Tarik tali kan ade 2 kumpulan .. Saya masuk kumpulan 1 ! Kalah .. :/ 
Game2 lain terbahagi kpada 4 kumpulan ., Nisah Kumpulan 2:) Suke x? Suke x?
Mestilah sukee XD
Lain2 pertandingan ? Masterchef cilik :D Spatutnye 12 tahun ke bwh jerr.. tpi sesiape pun boleh jerr .. Masak cucur ! Pun kalah jugokk !! Sebab over sangadd ! Ahax .. 
Karaoke .. And last sekali .. PERSEMBAHAN not competition kay!
Then balik ;'((((((((((((((((((((((((((((((((((
Tapi kenape ? Cause , , dah 24 Disember dah ! uweeekkkk !! 
Tak sanggup tinggalkan dorm mewah tu !!! Nk kat situ jugakk ! Nak lekat kat situ ! 
Tapi harus ada kawan !I can't leave it ! It is my 1st and last holiday ! Meow ! 

"Tpi kenape last pulak ? Awok dh takdop nk gi ne2 ke cuti panjaaaaaaaaang nih ?"
Panjang lah sangad .. 
"Takdoplah u .. Ana kena jaga kedai .. "
"Awat ? Kedai apo lak nih ? "
"Aishhh !Manyak tnye lak ! Bace lah post kt bawah .! " 
''':'( Kena marah :'( Yelah wak ! '''

Hahaha ! Best x tgk sinetron kat atah tu ? Kih kih ! 
Okayy . Dats oll por totay ! (That's all for today)
Asalamualaikum ! W.B.T . 
Waalaikumussalam <----untuk sape yg malas nk jawab,bce je kiri tuh ! Mesti dah terjawab dah ! 
Sikitnye post ? ALahai .. Kenape ni Nisah ? Takde pape lah, ngantuk ! Nak tidur ! Hoho >.<




Thanks for Reading,

Tuesday, 4 December 2012

22-24 Disember hari special :DDD

Yeah,yeah ! Hola , hola !
:D


22 Disember - 24 Disember  mmg hari special !
Sebab apa ? Family Day Ipoh akan berlangsung lagi !
Err , belah ayah lerr .. huhu ,,
xsabar nya ! Bilik ber'aircond' ! Mmg best !
Di mana ? TASIK RABAN :)
sememangnya best ! belum masanya lagi .. tpi pernah pergi sekali lah .. uu ~
SYiookk ..~!
Setiap tahun akan buat family day .
Bercuti dgn sedara mara sekalii :)
Yg aku igt ., Waktu tahun 3 , kat Port Dickson .
Tahun lepas , kat Kuala Kangsar .
Tahun ni ,, iyeaah .. kome tahu kan ?
Loh, kok enggak tau sih .
Tasik Raban lah .. iya iya dong ...   :pppp
maaf ya di luar sana ...   ???
Hahhah ,, merepek repekler Nisah nih ...
Igt lagi ,, part yg paling ku tidak senangi sewaktu di Port Dickson ..
Kat situ best jer .. ada laut .. uu~~ syiiok ! Wayang belakang ajerr .. uu ~~ syiiokk !!
Tapi , sakit hati part nih .....,,,


Jalan2 dgn sedara .. errr .. Alia( 11 ) Huda (11) Anisah (9)
Mereka dua dah beli aiskrim .., mereka tunggu Nisah pilih ...

Penjual : Nak aiskrim apa dik ?
Saya : *eh , kejap ... nk tergelaklah pulak nk type nih ... jap jap .. *
           Err ,, tak kisahlah mana 2 :)
Penjual : Alamakk ,, tak kisah pulak ...  Hihihi ..  *gelaklah pulak penjual nih ,, sakitnya hati aku *
              Adik nak perisa apa nih ?
Saya  : Coklat je lah *hambar*

jalan2 nk pergi duk tepi laut .. aiskrim jatuh :'((((
Sedih sgt222 !!! Hanya Allah je tau betapa malunya aku depan penjual tadi tu !! Sakit hati
aiskrim jatuh !! NK TAU KENAPA AKU MALU DEPAN PENJUAL TU ?
Die gelak mcm PERLEKEH Nisah aje ... ERRRRRRRRRRRRRRRR ...
GERAM sgt !! 
Anyway ., gembira dan tak sabar untukk ..
FAMILY DAY 2012 !!
Ayah Nisah yg akan cari tempat dia dan semua akan bgi duit kat ayah :)
eh , *duit untuk bayar tempat tulah , bukan ayah ambik punlah .. jgn ingat camtuh pulak -,- *

Okey , tata ! Nanti Nisah bagi tau perkembangan nya lepas family day nanti :)





Thanks for Reading,

Thursday, 22 November 2012

Datuk Seri Nizar datang restoran Nisah :D:D

Hola !!
Hai ! Dah berbulan lamanya tak update !
Sebab , lupe link ! Bile tgk kat page facebook .,
https://www.facebook.com/pages/-2-Share-With-You/180659012030552?fref=ts ..,
Baru boleh bukak , sebab kat situ ada link blog nih ..,
Alamakk, hujanlah ! Cepat Nisah typenye !!
Emm ., sebenarnya , nak cerita ttg Restoran Tamara nisah nih,,
x igtlah hari ape ., Hari Isnin kot , Datuk Seri Nizar datang kedai !! :D

Betul ! Tak tipu !

Bestnye ! Bangga #xbaik..#
Dia order Horlicks 0' PANAS .
Saya ambik order .
Ahh , cepat Nisah ..
Hujan tu ! Bahaya pasang elektrik camni !
Emm , jgn lupa like page kat facebook .,


  1. -2- Share With You 
  2. Tamara 
Okeyy ,, jgn lupa ya !!
Bye,tata !
Assalamualaikum :D

Thanks for Reading,

Thursday, 31 May 2012

Mari Datang !! :D

Assalamualaikum kawan2 :)


Hey ! Maaflah lame tak update ..
Maaf sgt!!
Eh,eh !
Korang tak lapar ke ? Nisah pun lapar gak ! Nak makan roti . Roti takde.
Badan sakit2 .. Yo ...
Tgh main http://www.moshimonsters.com ...
Best jugak !

Eh,eh !
Jom makan kat Medan Gopeng nak ?
Nak makan kat kedai mamak ke ?
Boleh!
Tapi ,, nak tak kalau .. 
makan masakan melayu kat ..
restoran melayu ?Hah ! 
Ada restoran baru dibuka !
Baru sebulan lebih ..
aik ? 
Korang tak tahu ke kat mna ?
Mcm nilah .. 
Pergi Medan Gopeng ..
Kan ada Balai Polis .. 
sebelah tu McD ..
tpi bukan kat situ ... 
Belah kiri balai polis .. Cari kat situ .. Kalau korang tahu 
Restoran Nasi Ayam Nusantara senang sikit..
Restoran yg baru buka ni SELORONG dgn restoran nasi ayam tu .. 
..(((bukan sebelah tapi selorong)))..
Nama restoran ni Restoran Tamara .
Bukan restoran Jepun tau !
Melayu !Islam !
hohoh ..
Tu restoran saya sebenarnye ... (Ayah saya kire saya punya jgaklah ..)
Hihi ..
Nak ke tak ni ?
Jomlah try !
Orang Kl tu .. Jemput2lah singgah kat Ipoh ni ..
Lorong2 restoran Tamara ni pun ada Hotel Bajet ..
Menginaplah kat situ ! Pagi2 bangkit takyah drive .. 
jalan kaki je makan kat sini ,, (Restoran Tamara)
Bukan dari KL je .. Dari mana2 je !!!Maksud Tamara:
Ta (Taman) Ma (Maju) Ra (Rapat)
..Kesimpulannya : Saya tinggal di Taman Maju Rapat
(belakang Carsem .. bukan kat Lapangan Terbang tu tau !)
Jemput2lah ye ! :DDD
Jumpa di sana ! 



 Anisah Cindy