Monday, 12 December 2011

F r a s e r ' s H i l l

Fraser's Hill ..

Kami pergi hari Ahad .
Ayah park dekat sebelah surau .
Kami solat kat situ .. masuk2 pijak lantai sejuk sangat !!
Dah tak tahan ! Rasa nak lompat2 je .


Tulah suraunye ..

Lepas solat kami pergi makan ..

Lepas makan saya bergambar dgn kakak saya ..


Hodohkan ?Jujur je ..Ni saya.,
Ini kakak saya ..

Belakang tuh ade tulis Food Garden ..
Maksudnye lepas makan kitorang tangkap gambar .. 
Abang , Kakak ke2 , ayah , mama, Aiman ..,
semua dah ready nak pergi KL ,
Kitorang ambik kesempatan untuk tangkap gambar ..


Bawak beg Telekung ,


Ni kakak saya , Kalau view dekat org belakang tu sebokk je ..
huhu~




Terbalik walaupun dah normal dekat computer tapi kat cni tetap camni ..






Nak balik dah .. Tangga yang tinggi ,


Belakang tu tak tau ape..

Jelas muka budok2

Waktu nih rushing nk balik ..

Then kami pun bertolak ke KL ,,

Dah , tu je :D

Harap korang suke entri ni :)



Thanks for Reading ,


Friday, 9 December 2011

4 Hari 3 Malam =D

Assalamualaikum semua :)
Hari ni Nisah nak cerita pasal satu benda ..,
Dah lame tak post ..
2 hari yang lepas Nisah pergi rumah sedara ..
Nur Alia Binti Meor Ahmad .. (Bestiez Cousin)

Kami bercadang untuk saya tidur rumah die ..
Hari Isnin hingga Rabu .. Mulenye ingat saya sorang je tidur kat rumah die ,
Bile sampai rumah die, beg saya terlambung ! Saya amat terkejut !

Ada benda di depan mata yang mengejutkan saya hingga membuatkan
beg saya terlambung dan tercampak ke atas lantai ..
Nasiblah saya tak pengsan !
Maklumlah , sampai2 ada aje yang nak buat kejutan besar ..
Memang pelik gile saya masa tu .. Oh iya ! Saya bawak patung bear saya sekali ..
Cika namanye .. Saya ada buat blog untuk die..

http://www.cikasun.blogspot.com/

Saya bawak dua beg ..
Lepastu saya tanya lah .. 'Aik ?Kamu tidur sekali ke ? Wah ! Berapa hari ? '

Dia pon jawab , '3 hari sama macam ko .. '
Lepastu Alia (Cat ) kate ' Kitorang bincang malam tadi ..'

Pastu aku ' Oh .. Yay ! '

Hari Pertama memang best !! Suka sangat !
Mule2 kitorang main XBOX ..
Mulenye nak try Puss In Boot .. Pastu tak dapat ke tak tau .. Tak ingat lah ..
Pastu main Kinect Adventure !! Memang best giler nak mampoih !

Lepas dah penat2 main , kitorang gi kedai ..

Lepas habis kitorang balik rumah ..
Bukan balik rumah masing2 , Balik rumah Alia (Cat )

Malam tu pulak , Buat video pendek .. Tajuk die Anak Derhaka ..
Saya jadi Camera Girl .. Alia (Cat ) ambik watak anak derhaka ..
Pastu lagi sorang tu jadi mak .. Hahahahhahah!!!! Memang lawak habis !

Kelakar gile nak mampoih .. Kalau korang tengok , memang masuk sekali dalam video youtube Faradyable .. Ceh , takdelah sampai Farady punye .. (Faradyable )

Lepastu kitorang buat video yang sama jugak tajuk die .. Tapi konsep lainlah ..

Memang best ..

Malam bile semua nak tidur kitorang bertiga buat 'Music Video' .
Kitorang cadang tak nak tidur sampai lewat pagi ..

Music Video tu macam Sorang jadi Camera Girl/Camera Boy untuk rakam ..
Pastu kena pilih lagu rancak yang sesuai untuk menari .
Pastu tak kesah berapa orang nak menari tapi kalau 2 orang dan keatas baru best ..
Lepastu Camera Girl/Camera Boy start rakam kalau penari die dah sedia .. CameraMan
die kena start rakam smbil start lagu tu ..  Pastu penari die narilah gile2 ..
Pastu bile lagu tu dah habis stop .. Korang view lah video yang korang buat tadi ..
Kalau tak lawak , tulah sebabnye kena nari giler2 .. Baru best.. Buat lawak sket ..

Ok sambung ! Pastu kitorang pun tidur aje .. tak ingat pukul berapa .. Tapi pagilah ..

Keesokannye .. Mandi , Makan pastu main laptop tak silap .. Oh Ye ! Waktu tu , patung saya
Cika dah jumpe kawan baru .. Namenye SunSun ..

http://mister-sunsun.blogspot.com/

Comel dan lembut .. Kalau nak tengok rupe sebenar Kat link tuh ade gambar die ..

Gambar betul Rupa sebenar ye ! Pastu main dalam bilik tamu ..
Oklah terus ke malam Hari ketiga hari terakhir ..

Petang tu Alia ( Cat) , cadang untuk buat movie pendek seluruh rumah ..
Pastu kitorang start , bile dah habis kitorang cadang untuk delete semua video tu dalam rakaman ..
Saya dan lagi sorang sedeh sebab waktu tu dah pukul 7 ptg .. Sebabnye saya nak balik kol 9 malam ..

Lepastu mintak permission kat ayah untuk tidur lagi sehari ..

Tengok2 .. ayah bagi mesej ..

' Melampau, dah tidur 3 hari nak tambah lagi sehari , Okla.., '

Aku pun , gembira sgt !  Ok ! Sambung balik pasal video ..


Best .. Macam Biasa tajuk Anak Derhaka ..

Saya jadi Camera Girl ,,

Alia(Cat) watak Anak Derhaka ..

Lagi sorang watak mak dan kawan kepada anak derhaka ..
Kitorang delete sebab tak menjadi .. malam tu .. Kitorang cadang untuk buat movie esok .. Nasib ada peluang besok..

Esoknye .. Buat video dgn Wan Ain mak Alia(Cat) ..
Tajuk Selebriti .. Kitorang buat 1 part je tapi anda semua boleh tgk nih ..
Sedara saya letak kat Facebook ..

Tapi itu untuk siapa yang ada facebook je ..

Tajuk die selebriti ..



Oklah .. Tekan kat warna ungu tu tau !Tapi part 1 je .. Nanti InsyaAllah kalau saya datang atau tidur rumah sedara saya nanti kami buat .. 

Oh .!Nak tau ape yang misteri yang buat beg saya terlambung tu ? 
Sebenarnye ,  bukan apepun .. Itu Huda , sedara saya .. hehehe .. 

Ok.. Bye Thanks For Reading , Thank you :)

Assalamualaikum =)









Thanks for Reading,

Tuesday, 29 November 2011

Tahun Depan

Assalamualaikum Kawan Kawan  =)

Nisah tak suke jadi pengawas sekolah ..
Nisah nak jadi Pengawas Pusat Sumber ..
Kalau jadi pengawas sekolah nanti kena cakap kat depan setiap hari Selasa tapi ikut kumpulan lah ..,
Nisah tak suka cakap guna mikrofon !! Nisah tak suke !!
Nisah suka kalau jadi pengawas untuk tahun 1 ,2 dan 3 !! Nisah selalu buat solat hajat waktu tahun 3 ..,
Nak tahu ape doa Nisah ? Doa Nisah ialah .., menjadi pengawas  tetapi tidak mahu bercakap guna mikrofon di depan .. Malu lah !! hehe  .., Terukkan ?
Pastu tanpa disangka-sangka Nisah jadi pengawas sekolah !! Alhamdulillah ...
Tapi bila dah jadi .., memang boring giler.. Nak jadi pengawas PSS !!! Nak mintak guru disiplin .. Tapi nanti die tunaikan ke? Buat solat hajat lagi ?



Sunday, 27 November 2011

Malaysia 2-3 Bahrain

Assalamualaikum.,
Haiipp!!!Baru lepas tengok bola ke ?
Jangan kecewa jangan!!
Malaysia hebat kan?  Dapat jugak 2 jaringan gol sepakan dari  Nazmi dan Mahali..,
Ini semua sebab jurulatih kita iaitu Ong Kim Swee ..,


Dia tidak letih memberi semangat kepada anak buahnya..,Hmm..,Rakyat Malaysia ada 1 penyelamat iaitu  
Khairul Fahmi Che Mat !!


Dia sentiasa menyelamatkan Malaysia  =D ..,Dialah juara!!hahah..,Oh !! Asyik cakap pasal pemain je..,Lupe pulak!!Dah tengok Malaysia lawan Bahrain?Hehe .., Yang nih..,



Malaysia 2 - 3 Bahrain..,






Kalau ada Safee memang gempak lah!!Nak tengok koleksi gambar yang Nisah ada?hehe., Tunggu jap eh!!





Ceh..,kata je koleksikan?tapi 2 je ada..,sebab waktu nak save keluar gambar yang buat Nisah ******* !!!Benci siapa yang buat tuh!!Astaghfirullahalazim..,Ingat nak cari banyak2!!!Papepun,Bahrain pon hebat jugakk..,Go Malaysia Go Harimau Muda!!!Rehat sebulan tuh!!!Rehat secukupnya ya!!

Pemain yang Nisah ingat  :
1.Khairul Fahmi Che Mat
2.Safee Sali
3.Safiq Rahim
4.Ahmad Muslim Ahmad
5.Norshahrul Idlan Talaha
6.Wan Zack Haikal
7.Nazmi Faiz Mansor
8.Asraruddin Putra Omar
9.Mahali Jasuli
10.Fakri
11.Fadhli Shas
12.Amer Saidin
13.Baddrol
14.Sharbinee Allawee
15.Shahrul Azwari
16.Thamil Arasu
17.Gurusami
18.Farizal Marlias
19.Aidil Zafuan
20.Aidil Zaquan
21.Abdul Hadi
22.Hairuddin Omar
23.Karathu
24.Norhafiz Zamani
25.Mohd Irfan Fazail
26.Irfan Bakti
That's All ..,Thank You for reading my posts =)

Sket jekan>?Cedih Cedih :'(

Best Regards
Nurul Anisah
0125351490
anisahmiorhasim@ymail.com

Friday, 25 November 2011

Yuhuu~



Yippee~! Beshnye!!!
Dah bulan Disember nampaknye!

Bulan yang kutunggu-tunggu selama ini  ..,
Akhirnya !

Bestnye !!!

Nanti tak tau nak buat ape pulakk!!hahah...,
Takde plan rasenye nak tido umah sedara..,

Meow pon banyak dah lari ..,
Reny..,aku rindu die!!!
Bile aku panggil name die ., die selalu tengok aku ..,Tapi kalau aku panggil nama die sekali lagi..,
Die akan lari ..


Best Regards
Nurul Anisah
0125351490
anisahmiorhasim@ymail.com

Sunday, 6 November 2011

Kucing =D Gambar yang dikumpul untuk suka2 dari GOOGLE

Aloha=)
Hari ni Nisah nak citer pasal Haiwan Kesayangan yang kucinta!
Siape yang tak suke kucing tak payah bace!
CHEWAH!CHEWAH! gurau je..,bace tapi jangan hina atau 'Eleh,setakat kucing baik takyah'.,
SUKE ATI ORG LAH NAK LETAK KE TAK!!
jangan marah tau :/
Nanti gaduh pulakk...,,Sambung pada yang cinta kucing.,
Nisah nak bagi gambar yang dikumpul dari GOOGLE images.,
KUCING PARSI COMELL!!









Itulah kucing yang comell!!!haha.,comel tak:?
Itu baru satu..Nak lagi?AMBIK NI













Comel sangat sangat kan??hakhaks!!Ade lagi,,kejap









Itu jelah :) Hmm.,.,.,
Comelkan kucing-kucing tadi?
Nisah nak tidur dah..Kalau nak komen komenlah iye..
Kadang2 komen tak boleh..,
Assalamualaikum =D

Best Regards
Nurul Anisah
0125351490
anisahmiorhasim@ymail.com

Sekolah Sekolah~Bile nak cuti???

Halo :)
Korang!Korang!
Lagi 2 minggu dah nak cuti hari ni raya korban :)
Wah!!Best nye!!Bulan depan Disember :)
Tak sabarnye !!!
Nanti bulan Disember nak lepak umah kawanlah!!hakhak!!taklah boring :))
Korang pon citerlah.,
Bai :)hekhek






Best Regards
Nurul Anisah
0125351490
anisahmiorhasim@ymail.com

Saturday, 22 October 2011

PKSR 2 dah lepas :) Yahoo!!

Assalamualaikum semua :)
Korang tengah buat ape tu?
Dengarlah sini.,Anisah dah habis periksa dah :)
Tapi mesti korang kate "So what?"
Janganlah cakap camtu..
Nisah cume nak kate ,walaupun dah bebas.,
Tapi tetap takut tunggu keputusan periksa.,
Yela.,Nisah bukannye pandai sangat pon :)
Biasa2 je pun,hehe.,
Tolong doakan Nisah dapatkan keputusan yang baik ye...
Bile2 pun...Hmm.,,
Baiklah.,tu je Nisah cakap .,
Assalamualaikum :DD





Sunday, 9 October 2011

Sedara :)

Wargh!Boringnyer!
Esok sekolah!Malas!Tapi takpe,nak abeh sekola dah pon..Oklah.,hari ni nak citer pasal sedara pulak :)




Anisah ade 2 sedara.,
Pertama Nur Alia binti Meor Ahmad.,Ni gambarnye!!
Ha!Inilah die!!Tapi tu bukan muke die!!
Nak muke die?Ambik ni!haha.,
Haha.,Inilah namanye Alia Cat:)
Kedua Nurhuda binti Khairul Anuar.,Ni gambarnye!!
Itulah die yang bernama Huda:)
Hmm.,kedua duanya best cousin:))
emmmmmmmmmmm ...
Tak tau nak cakap ape dah .,
Lepas ni nak cakap pasal Keluarga Tercinta <3
Oklah,bai!!
Assalamualaikum



Wednesday, 5 October 2011

Story Telling???

Ya Allah!!!
Assalamualaikum ..
Hari ni Nisah nak cite pasal hari yang mendebarkan!
Nisah akan cite dari mule sampai akhir..
Mule-mule.......


Danial Irfan : Puan Nor Asiatun panggil Story telling dengan Public speaking!!


Pastu semua pergi..Tak semualah..Mana yang dipanggil sahaja..
Lepastu..................


Farhana : Cikgu panggil Anisah dengan Alif!!


Pastu mulelah..
Aik???kenapa pulak aku yang dipanggilnye??


Bile masuk kelas 4 Bijaksana..Cikgu kate..


Cikgu : Ok,dah cukup 6 orang..Anisah story telling ,, Alif Public speeking..Pertandingan buat kat kelas 4 Bestari.....


Anisah : ''Hah??Cikgu,saya taknak!!!Saya sakit tekak!''


Pastu cikgu buat tak layan je..Hmm..sedih..


Cikgu : Alah,,cari kat dalam buku teks pon boleh..

Pastu,Anisah mulelah pelik..Apehal ni?Knape aku??Pastu Anisah tanyelah Dini..


Anisah : Dini,kite pon kena jugak ke?


Dini : Sebenarnye kite yang ajak kamu..hehe..


Ya Allah!!!!!Knapelah die ajak aku???Pastu hari Selasa,,Anisah tak datang sekolah..abang je yang datang...
Sebab Nisah demam...Yang Nisah cerita sebelum ni ...Kalau nak baca tekan link ni ..


http://anisah-sharewithyou.blogspot.com/2011/10/hariku_03.html

\Keesokan harinye Nisah pergi sekolah..tapi masih selesema..Ok,,Sebelum keluar rumah,,Abang ade cakap 'Nisah baru nak hafal hari  ni?Miss Chiah cakap pertandingan t'u hari ni waktu KOKO...'Pastu Anisah balas ''Hah,yeke?!'' Kat buaian sementara tunggu van,Anisah cakap dalam hati ''Biar betul budak ni??Wargh!!Ya Allah!!Janganlah!''
Pastu bile sampai sekolah Anisah bawak buku teks kat tangan pastu lepas letak beg Nisah teros menghafal..Kawan2 lain semua kate..''Weh,pertandingan hari ni..'




''Hah?yeke weh???'' Diorang angguk..


Bile time waktu Bm,Puan Nor Asiatun panggil  kepada semua story telling dan public speeking..
Dah habis tulis nama tu,kena undi..ambik satu kertas dan buka pastu cakap nombor berapa yg tertulis..Kemudian Anisah baca ''BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM''Anisah ambik satu kertas sebelum Nisah bukak kertas tu Nisah baca basmallah sekali lagi..Bile bukak tu.,HAH?!!YA ALLAH!!!NOMBOR 1??bermaksud Nisah peserta pertama!!
Tidakk....Dan bermulalah..waktu KOKO dan waktu.....................................PER...TAN...DI..NGAN !!
Waktu kat tempat contest iaitu 4 Bestari..Anisah 'try' baca sekali lagi dan hafal..Pastu dapat!!! :D
Tapi bile start...Anisah dah tak ingat semua..sebab malu!!!!!Dahlah sakit tekak waktu tu..Nasib baik tak pakai mikrofon..kalau tidakkk...mampos!!Tapi Alhamdulillah dah lepas.. :)


Oklah,,terukkan Nisah ni??orang tegur kat Facebook suara pelan..tapi memang betul..Anisah pergi marah..Yelah..Nisah waktu tu tgh ....Hmm...Oklah,,bai..


Assalamualaikum =)







Monday, 3 October 2011

Hariku~

Anisah start demam,selesema dan sakit tekak 2/10.,
Hari ni dah 4/10.,Agaknye bile Nisah boleh berhenti sakit ni?!
Hari ni Nisah cuti sakit..Tapi still boleh main komputer sebab dah baik sket demam makan ubat! =)
Sakit tekak dan selesema ni yang teruk sket.,
Semalam mama nak kasi ubat selesema yang telan punye..
Tapi Nisah tak dapat telan!
Anisah tak suke ubat telan!!
Jadi,pada malam tu,,Nisah tak pergi mengaji..Abang je yang pergi.Lepas antar Abang gi ngaji .,
Terus pergi klinik!Mama mintak ubat minum je..Haha~
Doktor tu kate tekak Nisah ade biji yang teruk..Hmm.,
Sedihnye..
Hari ni Nisah tak gi sekolah..Sebab masih demam lagi..Tapi kalau Nisah pergi pon.,
Nisah masih tak siap keje sekolah semalam sebab pergi klinik..Anisah demam PANAS sangat2!!
Aduh..,Agaknye esok Nisah gi sekolah ke tak??Hari ni Nisah gi ngaji ke tak??
Hmm.,Apepun.,Nisah bersyukur sebab ade ibubapa yang memahami =D
Cume Nisah tak suke abang Nisah tu!Aiman!


Aiman:Anisah sengaja je!Buat2 demam!!Masa tu Aiman demam pergi je ngaji..Aiman pening lagi!!


Masalahnye.,memang mase tu die pon demam.,Tapi die tak sakit tekak!Nisah sakit tekak!!Camne nak baca Quran nanti??Macam masa tu.,waktu kat tempat ngaji Nisah.,masa tu Nisah sakit tekak.,Anisah berulang alik ke tandas sebab nak minum air!!Minum air.......p...a...i...p...
Haha!!Tak boleh baca!Susah!Takde suara!!


OKlah..tata~~Jaga kesihatan ye!!Banyakkan minum air!Jangan main air hujan!!Kotor!!
Assalamualaikum =)

PKSR 2! :o

Assalamualaikum :)
Anisah takotlah peperiksaan akhir!
Kalau yang bukan teras 17,18&19 Oktober.,
Kalau yang teras 1,2&3 November.,
Alah,,takutlah!!Tolong doakan Anisah tau!
Doa supaya Nisah dapat yang terbaik!!
Nisah sayang korang!!(yang laki tak pasti!)
Nombor telefon Nisah:0125351490:)
Nombor telefon Rumah:053134186
Orait!!Nisah nak off!!Nak blajo!haha..=D
Tata.,take care:)
Assalamualaikum =)(Nice from:Anisah Cindy!)

Friday, 30 September 2011

Blog Keduaku =)

Assalamualaikum=)
Ini ialah blog kedua Anisah
Link:
anisahcindy.blogspot.com
Korang masih boleh lagi follow kat situ:)
Hmm..Nisah tak tau nak cakap ape dah..
Tapi Nisah nak tanye,,
'Korang Tengah Buat Ape??'
Kalau takde buat ape-ape,
ape lagi?!Followlah blog ni!!
hihi :D
kepada yang UPSR,dapatkan 5 A's ye!!
Jangan banyak main..Lepas belajar baru boleh main..Huhu~
Kepada kakak2 abang2 yang menduduki PMR.,
belajar rajin2 ye!!:)
Kepada kakak2 abang2 yang menduduki SPM.,
belajar rajin2!!!Penentuan nak masuk Universiti..
Mana tau kite ditakdirkan masuk ke Universiti Malaya!
Emm.,Nisah ni macam belagak jekan??
Suruh orang belajar dapatkan yang terbaik..
Tapi Anisah sendiri tak buat yang terbaik...
Haha!!OKLAH,Bai..
ASSALAMUALAIKUM:))