Saturday, 22 October 2011

PKSR 2 dah lepas :) Yahoo!!

Assalamualaikum semua :)
Korang tengah buat ape tu?
Dengarlah sini.,Anisah dah habis periksa dah :)
Tapi mesti korang kate "So what?"
Janganlah cakap camtu..
Nisah cume nak kate ,walaupun dah bebas.,
Tapi tetap takut tunggu keputusan periksa.,
Yela.,Nisah bukannye pandai sangat pon :)
Biasa2 je pun,hehe.,
Tolong doakan Nisah dapatkan keputusan yang baik ye...
Bile2 pun...Hmm.,,
Baiklah.,tu je Nisah cakap .,
Assalamualaikum :DD





Sunday, 9 October 2011

Sedara :)

Wargh!Boringnyer!
Esok sekolah!Malas!Tapi takpe,nak abeh sekola dah pon..Oklah.,hari ni nak citer pasal sedara pulak :)




Anisah ade 2 sedara.,
Pertama Nur Alia binti Meor Ahmad.,Ni gambarnye!!
Ha!Inilah die!!Tapi tu bukan muke die!!
Nak muke die?Ambik ni!haha.,
Haha.,Inilah namanye Alia Cat:)
Kedua Nurhuda binti Khairul Anuar.,Ni gambarnye!!
Itulah die yang bernama Huda:)
Hmm.,kedua duanya best cousin:))
emmmmmmmmmmm ...
Tak tau nak cakap ape dah .,
Lepas ni nak cakap pasal Keluarga Tercinta <3
Oklah,bai!!
Assalamualaikum



Wednesday, 5 October 2011

Story Telling???

Ya Allah!!!
Assalamualaikum ..
Hari ni Nisah nak cite pasal hari yang mendebarkan!
Nisah akan cite dari mule sampai akhir..
Mule-mule.......


Danial Irfan : Puan Nor Asiatun panggil Story telling dengan Public speaking!!


Pastu semua pergi..Tak semualah..Mana yang dipanggil sahaja..
Lepastu..................


Farhana : Cikgu panggil Anisah dengan Alif!!


Pastu mulelah..
Aik???kenapa pulak aku yang dipanggilnye??


Bile masuk kelas 4 Bijaksana..Cikgu kate..


Cikgu : Ok,dah cukup 6 orang..Anisah story telling ,, Alif Public speeking..Pertandingan buat kat kelas 4 Bestari.....


Anisah : ''Hah??Cikgu,saya taknak!!!Saya sakit tekak!''


Pastu cikgu buat tak layan je..Hmm..sedih..


Cikgu : Alah,,cari kat dalam buku teks pon boleh..

Pastu,Anisah mulelah pelik..Apehal ni?Knape aku??Pastu Anisah tanyelah Dini..


Anisah : Dini,kite pon kena jugak ke?


Dini : Sebenarnye kite yang ajak kamu..hehe..


Ya Allah!!!!!Knapelah die ajak aku???Pastu hari Selasa,,Anisah tak datang sekolah..abang je yang datang...
Sebab Nisah demam...Yang Nisah cerita sebelum ni ...Kalau nak baca tekan link ni ..


http://anisah-sharewithyou.blogspot.com/2011/10/hariku_03.html

\Keesokan harinye Nisah pergi sekolah..tapi masih selesema..Ok,,Sebelum keluar rumah,,Abang ade cakap 'Nisah baru nak hafal hari  ni?Miss Chiah cakap pertandingan t'u hari ni waktu KOKO...'Pastu Anisah balas ''Hah,yeke?!'' Kat buaian sementara tunggu van,Anisah cakap dalam hati ''Biar betul budak ni??Wargh!!Ya Allah!!Janganlah!''
Pastu bile sampai sekolah Anisah bawak buku teks kat tangan pastu lepas letak beg Nisah teros menghafal..Kawan2 lain semua kate..''Weh,pertandingan hari ni..'




''Hah?yeke weh???'' Diorang angguk..


Bile time waktu Bm,Puan Nor Asiatun panggil  kepada semua story telling dan public speeking..
Dah habis tulis nama tu,kena undi..ambik satu kertas dan buka pastu cakap nombor berapa yg tertulis..Kemudian Anisah baca ''BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM''Anisah ambik satu kertas sebelum Nisah bukak kertas tu Nisah baca basmallah sekali lagi..Bile bukak tu.,HAH?!!YA ALLAH!!!NOMBOR 1??bermaksud Nisah peserta pertama!!
Tidakk....Dan bermulalah..waktu KOKO dan waktu.....................................PER...TAN...DI..NGAN !!
Waktu kat tempat contest iaitu 4 Bestari..Anisah 'try' baca sekali lagi dan hafal..Pastu dapat!!! :D
Tapi bile start...Anisah dah tak ingat semua..sebab malu!!!!!Dahlah sakit tekak waktu tu..Nasib baik tak pakai mikrofon..kalau tidakkk...mampos!!Tapi Alhamdulillah dah lepas.. :)


Oklah,,terukkan Nisah ni??orang tegur kat Facebook suara pelan..tapi memang betul..Anisah pergi marah..Yelah..Nisah waktu tu tgh ....Hmm...Oklah,,bai..


Assalamualaikum =)







Monday, 3 October 2011

Hariku~

Anisah start demam,selesema dan sakit tekak 2/10.,
Hari ni dah 4/10.,Agaknye bile Nisah boleh berhenti sakit ni?!
Hari ni Nisah cuti sakit..Tapi still boleh main komputer sebab dah baik sket demam makan ubat! =)
Sakit tekak dan selesema ni yang teruk sket.,
Semalam mama nak kasi ubat selesema yang telan punye..
Tapi Nisah tak dapat telan!
Anisah tak suke ubat telan!!
Jadi,pada malam tu,,Nisah tak pergi mengaji..Abang je yang pergi.Lepas antar Abang gi ngaji .,
Terus pergi klinik!Mama mintak ubat minum je..Haha~
Doktor tu kate tekak Nisah ade biji yang teruk..Hmm.,
Sedihnye..
Hari ni Nisah tak gi sekolah..Sebab masih demam lagi..Tapi kalau Nisah pergi pon.,
Nisah masih tak siap keje sekolah semalam sebab pergi klinik..Anisah demam PANAS sangat2!!
Aduh..,Agaknye esok Nisah gi sekolah ke tak??Hari ni Nisah gi ngaji ke tak??
Hmm.,Apepun.,Nisah bersyukur sebab ade ibubapa yang memahami =D
Cume Nisah tak suke abang Nisah tu!Aiman!


Aiman:Anisah sengaja je!Buat2 demam!!Masa tu Aiman demam pergi je ngaji..Aiman pening lagi!!


Masalahnye.,memang mase tu die pon demam.,Tapi die tak sakit tekak!Nisah sakit tekak!!Camne nak baca Quran nanti??Macam masa tu.,waktu kat tempat ngaji Nisah.,masa tu Nisah sakit tekak.,Anisah berulang alik ke tandas sebab nak minum air!!Minum air.......p...a...i...p...
Haha!!Tak boleh baca!Susah!Takde suara!!


OKlah..tata~~Jaga kesihatan ye!!Banyakkan minum air!Jangan main air hujan!!Kotor!!
Assalamualaikum =)

PKSR 2! :o

Assalamualaikum :)
Anisah takotlah peperiksaan akhir!
Kalau yang bukan teras 17,18&19 Oktober.,
Kalau yang teras 1,2&3 November.,
Alah,,takutlah!!Tolong doakan Anisah tau!
Doa supaya Nisah dapat yang terbaik!!
Nisah sayang korang!!(yang laki tak pasti!)
Nombor telefon Nisah:0125351490:)
Nombor telefon Rumah:053134186
Orait!!Nisah nak off!!Nak blajo!haha..=D
Tata.,take care:)
Assalamualaikum =)(Nice from:Anisah Cindy!)