Monday, 12 December 2011

F r a s e r ' s H i l l

Fraser's Hill ..

Kami pergi hari Ahad .
Ayah park dekat sebelah surau .
Kami solat kat situ .. masuk2 pijak lantai sejuk sangat !!
Dah tak tahan ! Rasa nak lompat2 je .


Tulah suraunye ..

Lepas solat kami pergi makan ..

Lepas makan saya bergambar dgn kakak saya ..


Hodohkan ?Jujur je ..Ni saya.,
Ini kakak saya ..

Belakang tuh ade tulis Food Garden ..
Maksudnye lepas makan kitorang tangkap gambar .. 
Abang , Kakak ke2 , ayah , mama, Aiman ..,
semua dah ready nak pergi KL ,
Kitorang ambik kesempatan untuk tangkap gambar ..


Bawak beg Telekung ,


Ni kakak saya , Kalau view dekat org belakang tu sebokk je ..
huhu~




Terbalik walaupun dah normal dekat computer tapi kat cni tetap camni ..






Nak balik dah .. Tangga yang tinggi ,


Belakang tu tak tau ape..

Jelas muka budok2

Waktu nih rushing nk balik ..

Then kami pun bertolak ke KL ,,

Dah , tu je :D

Harap korang suke entri ni :)



Thanks for Reading ,


Friday, 9 December 2011

4 Hari 3 Malam =D

Assalamualaikum semua :)
Hari ni Nisah nak cerita pasal satu benda ..,
Dah lame tak post ..
2 hari yang lepas Nisah pergi rumah sedara ..
Nur Alia Binti Meor Ahmad .. (Bestiez Cousin)

Kami bercadang untuk saya tidur rumah die ..
Hari Isnin hingga Rabu .. Mulenye ingat saya sorang je tidur kat rumah die ,
Bile sampai rumah die, beg saya terlambung ! Saya amat terkejut !

Ada benda di depan mata yang mengejutkan saya hingga membuatkan
beg saya terlambung dan tercampak ke atas lantai ..
Nasiblah saya tak pengsan !
Maklumlah , sampai2 ada aje yang nak buat kejutan besar ..
Memang pelik gile saya masa tu .. Oh iya ! Saya bawak patung bear saya sekali ..
Cika namanye .. Saya ada buat blog untuk die..

http://www.cikasun.blogspot.com/

Saya bawak dua beg ..
Lepastu saya tanya lah .. 'Aik ?Kamu tidur sekali ke ? Wah ! Berapa hari ? '

Dia pon jawab , '3 hari sama macam ko .. '
Lepastu Alia (Cat ) kate ' Kitorang bincang malam tadi ..'

Pastu aku ' Oh .. Yay ! '

Hari Pertama memang best !! Suka sangat !
Mule2 kitorang main XBOX ..
Mulenye nak try Puss In Boot .. Pastu tak dapat ke tak tau .. Tak ingat lah ..
Pastu main Kinect Adventure !! Memang best giler nak mampoih !

Lepas dah penat2 main , kitorang gi kedai ..

Lepas habis kitorang balik rumah ..
Bukan balik rumah masing2 , Balik rumah Alia (Cat )

Malam tu pulak , Buat video pendek .. Tajuk die Anak Derhaka ..
Saya jadi Camera Girl .. Alia (Cat ) ambik watak anak derhaka ..
Pastu lagi sorang tu jadi mak .. Hahahahhahah!!!! Memang lawak habis !

Kelakar gile nak mampoih .. Kalau korang tengok , memang masuk sekali dalam video youtube Faradyable .. Ceh , takdelah sampai Farady punye .. (Faradyable )

Lepastu kitorang buat video yang sama jugak tajuk die .. Tapi konsep lainlah ..

Memang best ..

Malam bile semua nak tidur kitorang bertiga buat 'Music Video' .
Kitorang cadang tak nak tidur sampai lewat pagi ..

Music Video tu macam Sorang jadi Camera Girl/Camera Boy untuk rakam ..
Pastu kena pilih lagu rancak yang sesuai untuk menari .
Pastu tak kesah berapa orang nak menari tapi kalau 2 orang dan keatas baru best ..
Lepastu Camera Girl/Camera Boy start rakam kalau penari die dah sedia .. CameraMan
die kena start rakam smbil start lagu tu ..  Pastu penari die narilah gile2 ..
Pastu bile lagu tu dah habis stop .. Korang view lah video yang korang buat tadi ..
Kalau tak lawak , tulah sebabnye kena nari giler2 .. Baru best.. Buat lawak sket ..

Ok sambung ! Pastu kitorang pun tidur aje .. tak ingat pukul berapa .. Tapi pagilah ..

Keesokannye .. Mandi , Makan pastu main laptop tak silap .. Oh Ye ! Waktu tu , patung saya
Cika dah jumpe kawan baru .. Namenye SunSun ..

http://mister-sunsun.blogspot.com/

Comel dan lembut .. Kalau nak tengok rupe sebenar Kat link tuh ade gambar die ..

Gambar betul Rupa sebenar ye ! Pastu main dalam bilik tamu ..
Oklah terus ke malam Hari ketiga hari terakhir ..

Petang tu Alia ( Cat) , cadang untuk buat movie pendek seluruh rumah ..
Pastu kitorang start , bile dah habis kitorang cadang untuk delete semua video tu dalam rakaman ..
Saya dan lagi sorang sedeh sebab waktu tu dah pukul 7 ptg .. Sebabnye saya nak balik kol 9 malam ..

Lepastu mintak permission kat ayah untuk tidur lagi sehari ..

Tengok2 .. ayah bagi mesej ..

' Melampau, dah tidur 3 hari nak tambah lagi sehari , Okla.., '

Aku pun , gembira sgt !  Ok ! Sambung balik pasal video ..


Best .. Macam Biasa tajuk Anak Derhaka ..

Saya jadi Camera Girl ,,

Alia(Cat) watak Anak Derhaka ..

Lagi sorang watak mak dan kawan kepada anak derhaka ..
Kitorang delete sebab tak menjadi .. malam tu .. Kitorang cadang untuk buat movie esok .. Nasib ada peluang besok..

Esoknye .. Buat video dgn Wan Ain mak Alia(Cat) ..
Tajuk Selebriti .. Kitorang buat 1 part je tapi anda semua boleh tgk nih ..
Sedara saya letak kat Facebook ..

Tapi itu untuk siapa yang ada facebook je ..

Tajuk die selebriti ..



Oklah .. Tekan kat warna ungu tu tau !Tapi part 1 je .. Nanti InsyaAllah kalau saya datang atau tidur rumah sedara saya nanti kami buat .. 

Oh .!Nak tau ape yang misteri yang buat beg saya terlambung tu ? 
Sebenarnye ,  bukan apepun .. Itu Huda , sedara saya .. hehehe .. 

Ok.. Bye Thanks For Reading , Thank you :)

Assalamualaikum =)









Thanks for Reading,