Wednesday, 26 December 2012

:') Kenangan Yang Terindah :')

Isk ;')
Family Day Tasik Raban :D
Faham ? Ada faham ?
Hehee .. 

Assalamualaikum :)
Korang tahu tak ? Ada baca post kat bawah tak ? 
Takde ye ? Okey,xpe:)
--------> Sambung bace pleaze !

Thanks.

22 Disember hingga 24 Disember sudah berakhir :'(((((
Rindu sesangat saudara mara !
Kali ni,,dorm nye memang MASYUUUK !! 
Ade 'aircond' ! Ade tv lagi tuh ! 
Aircond setiap bilik .. 
Dorm perempuan di dorm 2 !
Kat setiap dorm ade 4 bilik .
Satu bilik ada 3 katil .. 
1 yg ade tangga tuh ,.lupelah,serious!Double eh?,. satu lagi single !
Dalam aktiviti telematch ,, Nisah suke game lari dalam guni ,,susun cawan ngan baling belon!
Penutup acara telematch,tarik tali! Semua kena masuk ! Kecuali keluarga yg bru dpat anak.. (Baru kahwin) Ayah saya pun x masuk sbb sakit kaki .. Kesian .. :(( Diabetis .. Tarik tali kan ade 2 kumpulan .. Saya masuk kumpulan 1 ! Kalah .. :/ 
Game2 lain terbahagi kpada 4 kumpulan ., Nisah Kumpulan 2:) Suke x? Suke x?
Mestilah sukee XD
Lain2 pertandingan ? Masterchef cilik :D Spatutnye 12 tahun ke bwh jerr.. tpi sesiape pun boleh jerr .. Masak cucur ! Pun kalah jugokk !! Sebab over sangadd ! Ahax .. 
Karaoke .. And last sekali .. PERSEMBAHAN not competition kay!
Then balik ;'((((((((((((((((((((((((((((((((((
Tapi kenape ? Cause , , dah 24 Disember dah ! uweeekkkk !! 
Tak sanggup tinggalkan dorm mewah tu !!! Nk kat situ jugakk ! Nak lekat kat situ ! 
Tapi harus ada kawan !I can't leave it ! It is my 1st and last holiday ! Meow ! 

"Tpi kenape last pulak ? Awok dh takdop nk gi ne2 ke cuti panjaaaaaaaaang nih ?"
Panjang lah sangad .. 
"Takdoplah u .. Ana kena jaga kedai .. "
"Awat ? Kedai apo lak nih ? "
"Aishhh !Manyak tnye lak ! Bace lah post kt bawah .! " 
''':'( Kena marah :'( Yelah wak ! '''

Hahaha ! Best x tgk sinetron kat atah tu ? Kih kih ! 
Okayy . Dats oll por totay ! (That's all for today)
Asalamualaikum ! W.B.T . 
Waalaikumussalam <----untuk sape yg malas nk jawab,bce je kiri tuh ! Mesti dah terjawab dah ! 
Sikitnye post ? ALahai .. Kenape ni Nisah ? Takde pape lah, ngantuk ! Nak tidur ! Hoho >.<




Thanks for Reading,

Tuesday, 4 December 2012

22-24 Disember hari special :DDD

Yeah,yeah ! Hola , hola !
:D


22 Disember - 24 Disember  mmg hari special !
Sebab apa ? Family Day Ipoh akan berlangsung lagi !
Err , belah ayah lerr .. huhu ,,
xsabar nya ! Bilik ber'aircond' ! Mmg best !
Di mana ? TASIK RABAN :)
sememangnya best ! belum masanya lagi .. tpi pernah pergi sekali lah .. uu ~
SYiookk ..~!
Setiap tahun akan buat family day .
Bercuti dgn sedara mara sekalii :)
Yg aku igt ., Waktu tahun 3 , kat Port Dickson .
Tahun lepas , kat Kuala Kangsar .
Tahun ni ,, iyeaah .. kome tahu kan ?
Loh, kok enggak tau sih .
Tasik Raban lah .. iya iya dong ...   :pppp
maaf ya di luar sana ...   ???
Hahhah ,, merepek repekler Nisah nih ...
Igt lagi ,, part yg paling ku tidak senangi sewaktu di Port Dickson ..
Kat situ best jer .. ada laut .. uu~~ syiiok ! Wayang belakang ajerr .. uu ~~ syiiokk !!
Tapi , sakit hati part nih .....,,,


Jalan2 dgn sedara .. errr .. Alia( 11 ) Huda (11) Anisah (9)
Mereka dua dah beli aiskrim .., mereka tunggu Nisah pilih ...

Penjual : Nak aiskrim apa dik ?
Saya : *eh , kejap ... nk tergelaklah pulak nk type nih ... jap jap .. *
           Err ,, tak kisahlah mana 2 :)
Penjual : Alamakk ,, tak kisah pulak ...  Hihihi ..  *gelaklah pulak penjual nih ,, sakitnya hati aku *
              Adik nak perisa apa nih ?
Saya  : Coklat je lah *hambar*

jalan2 nk pergi duk tepi laut .. aiskrim jatuh :'((((
Sedih sgt222 !!! Hanya Allah je tau betapa malunya aku depan penjual tadi tu !! Sakit hati
aiskrim jatuh !! NK TAU KENAPA AKU MALU DEPAN PENJUAL TU ?
Die gelak mcm PERLEKEH Nisah aje ... ERRRRRRRRRRRRRRRR ...
GERAM sgt !! 
Anyway ., gembira dan tak sabar untukk ..
FAMILY DAY 2012 !!
Ayah Nisah yg akan cari tempat dia dan semua akan bgi duit kat ayah :)
eh , *duit untuk bayar tempat tulah , bukan ayah ambik punlah .. jgn ingat camtuh pulak -,- *

Okey , tata ! Nanti Nisah bagi tau perkembangan nya lepas family day nanti :)





Thanks for Reading,

Thursday, 22 November 2012

Datuk Seri Nizar datang restoran Nisah :D:D

Hola !!
Hai ! Dah berbulan lamanya tak update !
Sebab , lupe link ! Bile tgk kat page facebook .,
https://www.facebook.com/pages/-2-Share-With-You/180659012030552?fref=ts ..,
Baru boleh bukak , sebab kat situ ada link blog nih ..,
Alamakk, hujanlah ! Cepat Nisah typenye !!
Emm ., sebenarnya , nak cerita ttg Restoran Tamara nisah nih,,
x igtlah hari ape ., Hari Isnin kot , Datuk Seri Nizar datang kedai !! :D

Betul ! Tak tipu !

Bestnye ! Bangga #xbaik..#
Dia order Horlicks 0' PANAS .
Saya ambik order .
Ahh , cepat Nisah ..
Hujan tu ! Bahaya pasang elektrik camni !
Emm , jgn lupa like page kat facebook .,


  1. -2- Share With You 
  2. Tamara 
Okeyy ,, jgn lupa ya !!
Bye,tata !
Assalamualaikum :D

Thanks for Reading,

Thursday, 31 May 2012

Mari Datang !! :D

Assalamualaikum kawan2 :)


Hey ! Maaflah lame tak update ..
Maaf sgt!!
Eh,eh !
Korang tak lapar ke ? Nisah pun lapar gak ! Nak makan roti . Roti takde.
Badan sakit2 .. Yo ...
Tgh main http://www.moshimonsters.com ...
Best jugak !

Eh,eh !
Jom makan kat Medan Gopeng nak ?
Nak makan kat kedai mamak ke ?
Boleh!
Tapi ,, nak tak kalau .. 
makan masakan melayu kat ..
restoran melayu ?Hah ! 
Ada restoran baru dibuka !
Baru sebulan lebih ..
aik ? 
Korang tak tahu ke kat mna ?
Mcm nilah .. 
Pergi Medan Gopeng ..
Kan ada Balai Polis .. 
sebelah tu McD ..
tpi bukan kat situ ... 
Belah kiri balai polis .. Cari kat situ .. Kalau korang tahu 
Restoran Nasi Ayam Nusantara senang sikit..
Restoran yg baru buka ni SELORONG dgn restoran nasi ayam tu .. 
..(((bukan sebelah tapi selorong)))..
Nama restoran ni Restoran Tamara .
Bukan restoran Jepun tau !
Melayu !Islam !
hohoh ..
Tu restoran saya sebenarnye ... (Ayah saya kire saya punya jgaklah ..)
Hihi ..
Nak ke tak ni ?
Jomlah try !
Orang Kl tu .. Jemput2lah singgah kat Ipoh ni ..
Lorong2 restoran Tamara ni pun ada Hotel Bajet ..
Menginaplah kat situ ! Pagi2 bangkit takyah drive .. 
jalan kaki je makan kat sini ,, (Restoran Tamara)
Bukan dari KL je .. Dari mana2 je !!!Maksud Tamara:
Ta (Taman) Ma (Maju) Ra (Rapat)
..Kesimpulannya : Saya tinggal di Taman Maju Rapat
(belakang Carsem .. bukan kat Lapangan Terbang tu tau !)
Jemput2lah ye ! :DDD
Jumpa di sana ! 



 Anisah Cindy

Friday, 6 April 2012

Keluarga Tercinta

Assalamualaikum kawan2,sedara2 dan keluarga yang sedang membaca :)
Hari ni mesti bersemangat nak type!!Sebab,nak cerita pasal keluarga Nisah:D
Daripada ayah,mama,kakak,kakshima,abang,aiman dan Anisah..
 Nisah start dari ayah:)


         AYAH
Nama panjang:Mior Hasim bin Haji Md Khan
Nama samaran:Mior/Ayah

Sweet kan?Sweet like berries :p Haha Gambo ni dpetik time anniversary mama n papa kita :)

MAMA

Nama panjang:Rahimah binti Abdul Latif
Nama samaran:Rahimah/Imah/Mama


Hehe.,comel tak budak baju pink tu?kihkih.. Mama kita yg tgh ^^


KAKAK

Nama panjang:Nurul Amirah binti Mior Hasim
Nama samaran:Amirah/Nurul/Kakak





KAKSHIMA

Nama panjang:Nurul Asimah binti Mior Hasim
Nama samaran:Asimah/Simah/Kakshima



Kakshima yg pkai tdg pink tu :) Yg tdg mustard tu my oldest sister 

ABANG

Nama panjang:Mior Ahmad Azam bin Mior Hasim
Nama samaran:Mior/Azam/Abang


Abg kita nih x suka selfie :/ Jd gambo lama je dpt :p


AIMAN

Nama panjang:Mior Ahmad Aiman bin Mior Hasim
Nama samaran:Aiman/Abangman
Yg nih lain citer plk , kuat selfie . Bak kata org , KING SELFIE :P


ANISAH

Nama panjang:Nurul Anisah binti Mior Hasim
Nama samaran: Anisah/Nisah

Well , that's me :) The owner of this blog !

Okey ! That's All :)



PELANTIKAN BADAN KEPIMPINAN 2012

Assalamualaikum kawan2 :D
Hari ni Nisah nak cerita .,
Dan Nisah nak bagitahu yang Nisah dah 2 kali pitam !!
Kali pertama nisah pitam waktu nisah demam panas ..
waktu tu waktu sekolah ..
ayah bawak nisah pergi klinik doktor deol .. (tak tau ejaan)
lorong nasi ayam nusantara ..
waktu tu lepas dah ambik ubat nak masuk kereta ..
jalan2 ayah jumpe kawan lame,.
ayah pun sembang2 .. waktu tu panas gile ! nisah x makan pape lagi .. 
dahlah kat jalan raya ..
bukanlah kat tgh ..
bahagian parking camtulah .. 
sekali nisah tgk kat langit biru yang cantik tu ..
bertukar jadi ade bulan, bintang2 ...
kedebuk !!!
haduih !! nisah jatuh !
sakit kepala !
ayah pun dukung nisah masuk klinik balik !
malu je org tgk .. hehehe
pastu nisah dibaringkan kat katil ..
doktor pun kasi minum air suam ..
sian kawan ayah tadi .. 
pastu dah habis tu .. nisah jalan pelan2 keluar dri klinik .
tgk2 kawan ayah kasi nisah roti ..
Alhamdulillah !! Baiklah pakcik tuh :)
Masuk dalam kereta masih sakit lagi kepala terhantuk kat batu2 tuh ..
Mcmmane tak sakit ? 
Jatuh terhentak kat batu jalan raya tuh !!
Hmm.. Itu kali pertama nisah pitam ..
Kali Kedua pulak ..
Waktu pelantikan badan kepimpinan ,..
semua pengawas dan ketua kelas ngan penolong kena berlatih .. 
kena diri tegak waktu panas terik .. dahlah mse tu nisah tak makan lgi dri rumah sbb nisah tak tau ade majlis tuh..
Cikgu Syed tak bagitau .. Tapi nisah tak slahkan Cikgu Syed pun ..
Tunggu kat situ slame 1 jam setengah kot .. Nisah mula nmpak kat depan nisah mcm hitam2 .. 

Pastu ........

GEDEBUK !!!!!!

2 kakak tahun 6 tolong angkat nisah pastu masuk bilik mikrofon ... (tak tau nme bilik tu)
stu Kak Rosamanina stu lagi Kak Anis Qarina ..Nisah kena bukak tudung bukak stoking bukak kasut supaye x panas ...

Diorang baik  sgt !!!!!!!
Terima kasih akak :D

Habis tu je .. Waktu rehat .. 
Kawan2 Nisah kte waktu Nisah pitam tu .. badan nisah menggeletar dan mata nisah putih ..
Diorang kte diorang igt Nisah kena rasuk !
Hahahah ! Apelah diorang nih !!
Oh ye ! Nisah pitam tu pun terhentak kat batu jugak !!
Kak Salsabila kte die terkejut dgr  bunyi Nisah jatuh ..
Die kte bunyi nye kuat giler ! ..
Hahaha ! Dan die kate abg Nisah buat tak peduli je ... Die sengih ..
Jahat kan die ? 
HMM. .. Itulah die pengalamannye ..


P/S : Kalau korang rase pening pastu mcm hitam2  ke ape ke .. 
Mcm bayangan pelik .. Terus duduk ! Pastu korang kena makan !! Tau Tau !!
Hehehehe



OKLAH TATA :)




Thanks for Reading,

Keputusan Ujian Bulanan 1


Sebenarnye Nisah pun dah lupe ujian bulanan 1 ke ape ..

Pape pun ,, Nisah dah dapat keputusan ..
Nisah dapat nombor 10 ..
Ade 7 subjek . Anisah dapat 6 A 1 B ,,
B nye ialah sains .,
kalau untuk 5 subjek nisah nombor 7 :)



  1. Pemahaman - 88 - A
  2. Penulisan - 82 - A
  3. Bahasa Inggeris -80 - A
  4. Matematik - 85 - A
  5. Sains - 66 - B
Itu untuk nombor 7 ... 

  1. Pemahaman - 80-A
  2. Penulisan - 82 - A
  3. Bahasa Inggeris -80 - A
  4. Matematik - 85 - A
  5. Sains - 66 - B
  6. Bahasa Arab - 80 - A
  7. Pendidikan Islam - 97 - A
Itu pulak nombor 10 .. 
10/35

Hmm.. Terukkan sains nisah ?
Dan semua matapelajaran dpt 80 keatas kecuali
Sains..

Takpelah .. Inipun Nisah dah bersyukur =)
Alhamdulillah =D
Tata :) Assalamualaikum semua yang membaca :) 
Kihkihkih
SHARING IS CARING


Thanks for Reading,

Saturday, 18 February 2012

Dah lame tak Jenguk blog ni !

Hai Assalamualaikum !
Hmm .. Cepat ajer mse berlalu ~
Dah bulan 2 ,,2012 suda .,..
Mak aihh !!
Dah lame tak post ! Dah lame tak edit !
Setelah tgk blog ni ..
''Follower tetap sama''..
Haha ! Pape pun , umur kite semua dah meningkat !
Anisah tak tau ape azam Nisah ..
Nak tau gak ape azam korang !
Hehe ,, :)
Tak sangka korang baik hati dan rajin singgah sini !
Ok lah !Tata =D
Thanks for Reading,